Qmed - clinică de ortodonție

Cu ajutorul aparatelor dentare, anomaliile dinților pot fi corectate. La clinicile de ortodonție Qmed din București și Popești Leordeni putem rezolva probleme de estetică dentară sau de funcționalitate: mușcătură sau poziționare a dinților.

Solicită o programare

Aparate dentare disponibile în clinicile de ortodonție Qmed București și Popești Leordeni

În funcţie de situația medical-dentară, de buget precum şi de preferinţele clientului, medicul ortodont împreună cu pacientul aleg tipul de aparat ortodontic. Pacienţii pot alege un aparat ortodontic fix cu brackeţi metalici, ceramici sau din safir pe exteriorul dinţilor sau un aparat incognito pe interior. De asemenea aparatul ortodontic mobil este şi el o opţiune în funcţie de gravitatea ficărui caz clinic.

Ortodontie QMed

APARATE DENTARE SPARK

Aparatul dentar Spark este cea mai nouă inovație în domeniul ortodonției, tratamentul ortodontic realizându-se cu gutiere de aliniere (alignere) care sunt aproape invizibile și detașabile. Alege alignerele invizibile SPARK – cel mai modern și confortabil aparat dentar detașabil!

Beneficiezi de 23% reducere în 2023!

APARATE DENTARE DAMON

Aparatul dentar autoligaturant DAMON este cea mai avansată soluție de tratament ortodontic cu brackeți, oferind avantaje considerabile față de aparatele dentare clasice. Alege DAMON Clear pentru un tratament ortodontic eficient și estetic!

Beneficiezi de 23% reducere în 2023!

Aparate dentare metalice

Eficiente, economice şi rezistente. Aparatele dentare metalice au rezultatele foarte bune chiar dacă este nevoie de o perioadă îndelungată pentru obţinerea lor. Avantajul principal îl conferă preţul mai mic faţă de celelalte tratamente ortodontice.

Aparate dentare ceramice

Mai puţin vizibile decât cele metalice, dar având aceeași eficiență, aparatele ceramice pot oferi un plus de farmec purtătorului. Medicul ortodont îl recomandă pacienţilor care urmăresc să aibă parte de rezultate maxime, în contextul unui plus estetic pe durata tratamentului.

Aparate dentare safir

Plăcute la purtare, principalul motiv pentru alegerea lor este cel estetic: sunt aproape invizibile, chiar dacă brackeţii se ataşează pe faţa dinţilor. Aparatul dentar din safir este o soluţie modernă, foarte avantajoasă, de îndreptare a dinţilor, în scopul ameliorării unei fizionomii care nemulţumeşte. Poate fi folosit şi în tratamentul unei ocluzii deficitare, care provoacă disconfort sau chiar durere.

Aparate dentare funcţionale

Au rolul de a îndrepta ticurile celor mici (rosul unghiilor, suptul degetelor) în care sunt afectaţi dinţii şi întreaga cavitate orală. Ele sunt o etapă premergătoare aparatelor dentare clasice.

Când apelăm la medicul ortodont?

 • Dinţii frontali superiori ies cu mult în faţa celor inferiori – supraocluzie verticală (overbite)
 • Dinţii frontali inferiori sunt ieşiţi mult în faţă, sau cei superiori sunt retraşi mult în spate – ocluzia inversă (underbite)
 • Dinţii superiori nu se potrivesc în faţă peste cei inferiori, la o muşcătură normală – ocluzie încrucişată
 • Muşcatură pe dinţii posteriori duce la formarea unui spaţiu între suprafeţele ocluzale ale dinţilor frontali şi/sau laterali – ocluzie deschisă
 • Centrul dinţilor frontali superiori nu se aliniază cu centrul dinţilor frontali inferiori – malocluzie pe linia mediană
 • Există spaţii interdentare sau „brese edentate”, rezultat al lipsei dinţilor sau al dinţilor care nu umplu toată arcada – dinţi distanţiali
 • Există prea mulţi dinţi pentru a avea loc pe arcada dentară – înghesuire dentară

La recomandarea medicilor noștri, în funcție de cazul pacientului, aparatul poate fi purtat între 6 luni şi 3 ani, uneori chiar mai mult.

Programează-te!
Ortodontie QMed

Beneficii ale aparatelor dentare

Majoritatea pacienţilor aleg să îşi pună aparat dentar din dorinţa de a avea un zâmbet frumos. Înainte de toate, medicii stomatologi din clinicile noastre vor analiza radiogarfiile complete ale danturii. Apoi vor decide dacă pacientul trebuie şi poate să poarte aparatul dentar, în funcţie de posibilitatea dinţilor de a suporta presiunea aparatului.

 • Îmbunătățesc estetica dentară
 • Reduc riscul apariției cariilor sau a afecțiunii gingiilor
 • Ameliorează masticația
 • Previn leziunile și eroziunea dentară
 • Imbunătățesc dicția

Hai la consult!

Te așteptăm la noi cu un plan plan de tratament personalizat conceput special pentru tine.

Programează-te!