Folosirea microscopului dentar permite rezolvarea multor cazuri dificile cu prognostic rezervat. Vizualizarea celor mai fine detalii oferită de microscopul dentar este importantă pentru un diagnostic corect și un tratament de succes.
Introducerea microscopului dentar în stomatologie a adus schimbări majore în stabilirea diagnosticului şi a planului de tratament. Microscopul dentar poate fi utilizat în aproape toate specialităţile stomatologice: chirurgie, implantologie, terapie, chirurgie endodontică, protetică sau parodontologie.
Claritate – Microscopul dentar face posibilă vizualizarea clară
atât a dintelui cât și a spațiului din interiorul dintelui. Calitatea
deosebită a imaginii se datorează iluminării coaxiale (sursa de
lumină este orientată pe aceeași direcție pe care privește
medicul, fără a se forma umbre), dar și redării fidele a culorilor.
Precizie – Calitatea imaginii și mărirea acesteia de până la 25 de ori, fac posibilă aplicarea unui tratament unic sau personalizat, în funcţie de fiecare caz, având o maximă eficienţă datorită preciziei.
Siguranta – Calitate asigurată a tratamentului endodontic prin vizualizarea integrală a lucrării dentare de către medic, acesta eliminând orice dubiu în privinţa acurateţii tratamentului.
Confort dublu – Microscopul este special creat pentru a-i menţine medicului dentist o poziţie corectă şi eficientă de lucru. În acelaşi timp, pacientul se va bucura de uşurinţa realizării terapiei şi de confort maxim, fără durere.
Economie de timp si de bani – Durata tratamentului este mai mică şi rezultatul este mult mai sigur pe termen lung, salvând pacientul de alte viitoare tratamente şi costuri suplimentare.
Apex Finder este un dispozitiv electric menit să vină în ajutorul tratamentelor din campul de activitate al endodontiei. Până la apariția acestor aparate, tratamentul de canal era realizat “orbeste”, singura modalitate prin care se putea verifica calitatea tratamentul fiind radiografiile.
Acestea din urma necesita timp si nu se pot realiza la fiecare pas al tratamentului. Apex locatorul poate fi deosebit de util atunci când forma si orientarea rădăcinilor nu se pot vedea clar pe radiografie.
Determinarea precisa a lungimii de lucru
Tratament endodontic modern utilizează instrumentar electronic pentru a realiza tratamentele de canal. Medicul dentist utilizează un instrument special, un micromotor care foloseşte ace rotative din nichel titan (NiTi), un material de cinci ori mai flexibil decât oţelul inoxidabil, dar şi mai rezistent.
Astfel tratamentul de canal devine o procedură mult mai rapidă şi mai predictibilă.
Fiziodispenserul este un aparat conceput pentru manoperele practicate în implantologie şi chirurgia osului, pentru frezarea patului implantar şi remodelarea osoasă.
Controlul electronic al vitezei, turaţiilor şi puterii motorului asigură precizia şi siguranţa manoperelor chirurgicale.
Lampa albire – presupune activarea printr-o sursă de lumină albastră a elementelor active din gelul de albire, gel care se va aplica pe suprafața dinţilor. Gelul conține peroxid de hidrogen care se va descompune şi va elibera oxigen ce va pătrunde prin smalţ şi dentins, albind uniform zone ale dintelui colorate sau îngălbenite. Lampa potenţează efectul de albire al gelului cu până la 26%, ducând la o îmbunătăţire a culorii cu până la 8 nuanțe mai alb decât nuanţa de la care s-a plecat!
Într-o singură ședinţă Lampa de Albire ZOOM reuşeşte ceea ce procedeele tradiţionale nu o pot face decât în luni de zile. Rezultatul: albirea dinţilor decoloraţi şi eliminarea petelor de pe smalt şi dentină.
Centrifuga este necesară pentru a obţine plasma ce conţine proteinele care grăbesc procesul de regenerare a ţesutului afectat. Pentru aceasta, medicul stomatolog recoltează de la pacient o cantitate mică de sânge care este introdusă în centrifugă.
De asemenea, prin centrifugare se poate obţine şi membrana naturală, care înlocuieşte membrana artificială utilizată în cazul unor proceduri stomatologice complexe precum sinus lift. Astfel, timpul de integrare a acesteia este imediat, rata de succes a intervenţiei creşte la 100% şi timpul de vindecare scade considerabil.
Tipurile de tratamente dentare în care poate fi utilizată centrifuga sunt: intervenţia de implant dentar, adiţie osoasă pentru implantul dentar, repararea osului. Plasma cu proteine obţinută prin centrifugare poate fi utilizată cu succes şi în reconstrucţia feţei pentru a repara traumele la nivel local cauzate de extracţia unui dinte sau a unui chist, vindecarea abcesului dentar.
Doza de radiaţii este cu până la 80% mai mică faţă de aparatura clasică. Datorită echipamentelor de protecţie, radiografiile dentare digitale sunt sigure chiar şi pentru copii.
Datorită rezoluției mari a senzorilor digitali, imaginea radiografiilor poate fi prelucrată şi va avea o calitate mult mai bună faţă de filmul convenţional (medicul poate identifica mult mai repede problemele şi detaliile importante ale dinţilor).
Timpul de expunere este mult mai mic, deoarece radiografia se obţine mult mai repede, iar pacientul este supus unor riscuri mult mai mici. Oricât de mic sau mare ar fi riscul, pacientul trebuie să înţeleagă ca o radiografie dentară prezintă oricum un pericol mult mai mic decât o problemă dentară neidentificată şi netratată la timp.
Sterilizarea instrumentului stomatologic presupune un complex de procedee prin care se distruge în totalitate flora microbiană (forma vegetativă şi sporulată a bacteriilor, virusurilor, fungi) de pe materialele supuse procesului. Certitudinea sterilizării depinde de următoarele etape: presterilizarea, etapa care presupune pregătirea instrumentelor în vederea sterilizării, şi metodele de sterilizare.
Autoclavul – este un dispozitiv folosit pentru a steriliza echipamente şi consumabile, prin supunerea lor la abur de înaltă presiune saturat la 121°C timp de aproximativ 15-20 minute, în funcţie de dimensiunea sarcinii şi conținutul. Instrumentele sterilizate cu ajutorul unui autoclav vid pot fi păstrate sterile până la 12 luni, folosind pungi sigilate.
Pupinelul – este un dispozitiv utilizat pentru sterilizarea instrumentelor şi materialelor de uz stomatologic care nu se pot steriliza în siguranţă la autoclav, prin metoda aburului sub presiune. De aceea, pupinelul foloseşte căldura uscată care are efect oxidant asupra microorganismelor, spre deosebire de căldura umedă, care acţionează prin precipitarea proteinelor intracelulare ale bacteriilor, sporilor sau virusurilor.
Doza de radiaţii este cu până la 80% mai mică faţă de aparatura clasică. Datorită echipamentelor de protecţie, radiografiile dentare digitale sunt sigure chiar şi pentru copii.
Datorită rezoluției mari a senzorilor digitali, imaginea radiografiilor poate fi prelucrată şi va avea o calitate mult mai bună faţă de filmul convenţional (medicul poate identifica mult mai repede problemele şi detaliile importante ale dinţilor).
Timpul de expunere este mult mai mic, deoarece radiografia se obţine mult mai repede, iar pacientul este supus unor riscuri mult mai mici. Oricât de mic sau mare ar fi riscul, pacientul trebuie să înţeleagă ca o radiografie dentară prezintă oricum un pericol mult mai mic decât o problemă dentară neidentificată şi netratată la timp.
Ne mândrim cu mâna ușoară cu care tratăm toți pacienții și cu tehnologie avansată, care vor face din programarea ta la dentist o vizită plăcută și relaxantă.
Vei vedea cum scaunul de la dentist se va transformă în fotoliul confortabil de la clinică de frumusețe. Nu trebuie să îți spunem mai limpede cum te vei simți în clinicile Qmed.
Nu există doi oameni la fel pe lumea asta, cum nu există nici două danturi asemenea.
Fie că vorbim despre aparat dentar, implant, detartraj, albire sau alte urgențe stomatologice, suntem echipați cu multă răbdare și atenție să înțelegem nevoia ta, iar cu tehnologie de ultima ora și experiență să o rezolvăm.
Știm bine că bătălia mare nu e la detartraj, la implant dentar sau la carii, ci la frică și lipsa de încredere.
Mai întâi ne cunoaștem, facem un plan de tratament împreună și abia apoi trecem la treaba. La final vei fi nu doar mai sănătos ci și mai curajos.