Parodontologie București

Te confrunți cu probleme de inflamare sau sângerare a gingiilor? Dantura ta prezintă retracții gingivale? Dinții tăi au căpătat mobilitate sau au început să se deplaseze?

La clinicile de parodontologie Qmed din București și Popești Leordeni te așteaptă o echipă de medici parodontologi cu experiență!

Solicită o programare

Mai bine să previi decât să tratezi. Consultă un medic parodontolog!

Parodontologia tratează afecţiunile care distrug ţesuturile ce menţin dinţii la locul lor. Pentru a preveni situaţiile neplăcute, este necesar controlul periodic la 6 luni, igienizarea profesională în cabinet, iar dacă medicul curant sesizează semne de instalare a bolii parodontale, te poate direcţiona către un coleg parodontolog.

Cu siguranță ai nevoie de o vizită la clinica de parodontologie Qmed București, unde medicul parodontolog te va ajuta să înțelegi și să tratezi aceste probleme.

În tratamentul bolilor parodontale  un factor esenţial în succesul terapiei este cooperarea sinceră a pacientului şi consecvenţa acestuia în menţinerea unei igiene orale stricte.

De la terapii non-invazive la intervenții avansate, vei beneficia de cele mai moderne opțiuni de tratament. Îți readucem zâmbetul sănătos și încrezător!

Parodontologie Qmed

Qmed - parodontologie București: tipuri de intervenţii

Tratamentul pentru bolile parodontale urmărește menţinerea şi îmbunătăţirea funcţiilor aparatului dento-maxilar: estetică, pronunţie, masticaţie.

 • Controlul plăcii microbiene

Controlul plăcii microbiene este esențial pentru menținerea sănătății orale. Prin periajul corect, utilizarea aței dentare și vizitele regulate la dentist sau medicul parodontolog, poți reduce riscul apariției problemelor cauzate de placa microbiană și îți poți menține zâmbetul sănătos și strălucitor.

 • Detartraj şi planare radiculară

Detartrajul și planarea radiculară sunt proceduri importante în tratament parodontal, utilizate pentru a trata afecțiunile gingiilor și ale țesuturilor de susținere ale dinților. Aceste proceduri sunt efectuate de către medicul stomatolog parodontolog pentru a îndepărta placa bacteriană, tartrul și alte depuneri nedorite de pe suprafața dinților și din zonele adânci ale rădăcinilor.

 • Corectarea restaurărilor dentare defectuoase

Corectarea restaurărilor dentare defectuoase reprezintă un aspect esențial al îngrijirii stomatologice pentru menținerea sănătății și funcționalității dinților. Restaurările dentare, cum ar fi plombele, coroanele sau punțile, sunt utilizate pentru a repara dinții afectați de carii, fracturi sau alte probleme. Cu toate acestea, uneori aceste restaurări pot deveni defectuoase din diverse motive și necesită corecții.

Este important să nu ignori restaurările dentare defectuoase, deoarece acestea pot duce la complicații mai grave pe termen lung. Consultă un medic stomatolog pentru evaluarea și tratamentul adecvat al restaurării tale dentare defectuoase.

 • Extracţii strategice

Extracțiile strategice reprezintă proceduri stomatologice în care se extrag dinții în mod planificat pentru a crea spațiu și pentru a îmbunătăți poziția sau alinierea dinților rămași în cavitatea orală. Aceasta poate fi parte a unui plan de tratament mai amplu, cum ar fi ortodonția sau restaurările dentare, și implică îndepărtarea anumitor dinți pentru a asigura alinierea corectă și sănătatea generală a dinților și gingiilor.

Un plan de tratament care implică extracții strategice este elaborat de către medicul stomatolog sau ortodont în urma evaluării amănunțite a structurii dentare, a alinierii, a ocupației și a nevoilor specifice ale pacientului. Extracțiile strategice sunt efectuate cu grijă pentru a asigura că procesul de vindecare este cât mai confortabil și fără complicații.

 • Imobilizarea dinţilor parodontotici

Imobilizarea dinților parodontotici se referă la procedurile și tehnicile utilizate pentru a stabiliza dinții care au devenit mobili sau au suferit deteriorări ale țesuturilor parodontale, cum ar fi gingiile și osul de suport al dinților, ca urmare a bolilor parodontale sau a altor afecțiuni. Această stabilizare este esențială pentru menținerea dinților în cavitatea orală și pentru a permite pacientului să continue să folosească acei dinți pentru mestecare și vorbire.

 • Tratament ortodontic

La clinicile de ortodonție Qmed București și Popești Leordeni vei întâlni o echipă deosebită de specialiști cu experiență vastă în domeniul ortodonției, care te va ajuta să obții un zâmbet sănătos și atrăgător.

Tratamentul ortodontic este o specialitate a stomatologiei care se concentrează pe corectarea poziției dinților și a aliniamentului maxilarului și mandibulei pentru a îmbunătăți funcția și aspectul danturii și pentru a corecta problemele de ocluzie (modul în care dinții se închid atunci când mușcăm). Acest tratament este realizat de către medicii stomatologi ortodonți, specialiști cu pregătire avansată în domeniul ortodonției.

Qmed clinică de ortodonție București – vezi detalii!

 • Gingivectomie (intervenţie chirurgicală)

Gingivectomia este o intervenție chirurgicală parodontală minoră, prin care se înlătură pungile parodontale supraosoase și țesutul gingival bolnav din jurul unuia sau mai multor dinți. Aceasta se efectuează pentru tratarea pacienților cu afecțiuni parodontale, cum ar fi gingivita sau parodontita. În afara cazurilor de boli parodontale, gingivectomia poate fi efectuată și în scopuri estetice, cum ar fi în cazul hiperplaziei gingivale sau pentru a pregăti un dinte pentru o extracție sau o obturație. Această procedură este realizată de către un medic dentist sau un medic parodontolog.

 • Chiuretaj subgingival (intervenţie chirurgicală)

Chiuretajul subgingival este o intervenție chirurgicală parodontală utilizată pentru tratarea afecțiunilor parodontale avansate sau complexe. Această procedură implică îndepărtarea cu atenție a țesuturilor moi și a depozitelor de plăci bacteriene din pungile parodontale (spațiile dintre gingii și dinți) și din suprafața rădăcinilor dentare,evitandu-se astfel inflamarea gingiilor și avansarea bolilor și afecțiunilor parodontale.
Chirurgie dentară Bucure;ti – vezi detalii!

 • Gingivoplastie (intervenţie chirurgicală)

Gingivoplastia este o procedură chirurgicală stomatologică care se concentrează pe remodelarea gingiilor sau a țesutului gingival pentru a îmbunătăți estetica gingiilor și a zâmbetului. Unii medici pot numi această procedură “reconturarea gingiilor”.

Gingivoplastia poate fi, de asemenea, parte a unui plan de tratament estetic mai complex, cum ar fi procedurile de înlocuire a coroanelor dentare sau de albire dentară.

 • Inducţie osoasă (intervenţie chirurgicală)

Această procedură are ca scop repararea deficiențelor sau defectelor osoase prin utilizarea și adiția de materiale variate, cum ar fi ceramica, cartilajul sau prelevarea de os din alte zone ale corpului.

 • Rezecţia osoasă (intervenţie chirurgicală)

Leziunile intraosoase sunt consecința distrugerii și resorbției țesutului osos în cadrul parodontitei inflamatorii. Rezecția osoasă are ca scop remodelarea osului pentru a elimina muchiile ascuțite sau denivelările, creând astfel o suprafață propice pentru atașamentul gingival și reducând pungile parodontale. Eventualele proceduri post-rezecție osoasă se efectuează după vindecarea completă de obicei, într-un interval de 6-12 luni. Aceste intervenții de chirurgie dentară sunt esențiale pentru menținerea sănătății orale și pentru a asigura un mediu stabil pentru dinții afectați.

 • Tratamentul leziunilor de furcaţie (intervenţie chirurgicală)

Leziunile de furcație reprezintă o problemă complexă în tratamentul parodontal. Abordarea lor implică o serie de proceduri chirurgicale, cum ar fi osteoplastia și/sau odontoplastia (remodelarea osului și a dintelui), amputarea rădăcinii sau hemisectia (tăierea dintelui în două părți și îndepărtarea uneia dintre ele). După aceste intervenții, este necesară restaurarea dintelui, mai întâi cu o reconstrucție temporară și apoi cu una definitivă. Aceste proceduri sunt esențiale pentru menținerea sănătății orale și pentru a restabili funcționalitatea și aspectul dintelui afectat.

 • Regenerare tisulară ghidată (intervenţie chirurgicală)

Aceste proceduri chirurgicale au ca obiectiv înlocuirea țesuturilor moi sau dure pierdute cu materiale biocompatibile care să stimuleze regenerarea țesutului. În cazul țesuturilor moi, se folosesc diverse tipuri de membrane, fie bioabsorbabile, fie necesitând eliminare ulterioară, în timp ce pentru țesutul osos se utilizează grefe din propriul os al pacientului sau materiale sintetice.

Perspectiva unui dinte care a fost supus la diverse intervenții chirurgicale poate evolua în moduri variate, în funcție de integrarea sa într-un plan de restaurare dentară, de structura osoasă rămasă care să susțină dintele, precum și de motivarea și igiena orală a pacientului. Controlul plăcii bacteriene reprezintă un aspect esențial pentru menținerea funcționalității dintelui.

Hai la consult!

Te așteptăm la noi cu un plan plan de tratament personalizat conceput special pentru tine.

Programează-te!