Caria dentară - tratament si profilaxie la Qmed București

Caria dentară este una dintre cele mai comune probleme ale sănătății orale. Pentru a preveni formarea cariilor și pierderea dinților, vizitați medicul stomatolog! Medici cu experiență vă așteaptă la clinicile Qmed din București sector 4 și Popești Leordeni!

Solicită o programare

Tratamentul cariei dentare la clinicile de stomatologie Qmed București

Caria dentară este una dintre cele mai des întâlnite afecţiuni ale dinţilor atât la copii cât şi la adulţi, fiind cauzată de alimentaţie şi igiena orală necorespunzătoare. Medicul stomatolog va aprecia gradul de afectare al dinţilor prin carie şi va recomanda cel mai eficient tratament pentru leziunea pacientului.

După ce caria dentară a fost curăţată de toate ţesuturile infectate, dintele va trebui restaurat atât din punct de vedere estetic cât şi funcțional.

Parodontologie Qmed

Materiale de restaurare a dintelui afectat de caria dentară

  • Compozit: se foloseşte pentru executarea obturaţiilor („plombelor”) şi a încrustaţiilor dentare
  • Porţelan sau ceramică dentară: se foloseşte pentru realizarea încrustaţiilor sau a coroanelor dentare
  • Aur sau alte aliaje metalice: se foloseşte pentru realizarea încrustaţiilor sau a coroanelor dentare

Clinicile de stomatologie Qmed Bucuresti – sector 4 și Popesti Leordeni țin cont în tratamentul cariei dentare și de stadiul de dezvoltare în care se află caria punând la dispoziție diferite opțiuni de tratament:

  • Plomba dentară – pentru cariile situate în stadiile incipiente, se poate efectua plombarea dentară. Procedura implică îndepărtarea țesutului afectat și umplerea cavității rezultate cu un material de plombă (de obicei, compozit sau amalgam).
  • Endodonție (Tratamentul Canalului Radicular) – atunci când caria pătrunde în pulpa dentară (partea interioară a dintelui, care conține nervi și vase de sânge), poate fi necesar tratamentul canalului radicular. Acesta implică îndepărtarea pulpei afectate, curățarea canalului radicular și umplerea acestuia.
  • Aur sau alte aliaje metalice: se foloseşte pentru realizarea încrustaţiilor sau a coroanelor dentare
  • Coroane dentare – atunci când dintele a suferit deteriorări semnificative, poate fi recomandată aplicarea unei coroane dentare. Aceasta acoperă și protejează integral dintele afectat.
  • Extracția dintelui – în cazurile severe, când caria a cauzat deteriorări ireparabile și nu mai poate fi salvat dintele, poate fi necesară extracția acestuia.

La clinicile Qmed din București și Popești Leordeni, echipa noastră de medici stomatologi abordează restaurarea dentară cu atenție la detalii și o evaluare personalizată a fiecărui caz. Alegerea materialului potrivit se face în funcție de necesitățile specifice ale pacientului, asigurându-se că restaurarea nu doar rezolvă problemele de sănătate dentară, ci și aduce un zâmbet estetic și natural.

Hai la consult!

Te așteptăm la noi cu un plan plan de tratament personalizat conceput special pentru tine.

Programează-te!