Clinică de chirurgie dentară București și Popești Leordeni
Atunci când spunem chirurgie, vorbim cu siguranță de probleme serioase. La clinicile de chirurgie dentară Qmed din București sector 4 și Popești Leordeni ai acces la medici specialişti în chirurgie maxilo-facială cu competenţe în implantologie.
Chirurgia dentară este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu tratamente de reparare și corectare a dentiției și a oaselor maxilare, atât în cazul adulților, cât și al copiilor. Aceste tratamente se desfășoară prin intermediul intervențiilor chirurgicale.
La clinicile noastre de chirurgie dentară Qmed din București sector 4 și Popești-Leordeni, medici stomatologici cu experiență realizează cu profesionalism și îndemânare intervenții obișnuite, cum sunt extracțiile și implanturile dentare, dar și intervenții de chirurgie dento-alveolară și chirurgie maxilo-facială.
Chirurgie dentară București: chirurgia dento-alveolară
Chirurgia dento-alveolară este o ramură a chirurgiei dentare care se concentrează pe intervenții chirurgicale în zona alveolelor (cavitățile în os unde sunt încorporați dinții) și a structurilor dentare. Această specialitate acoperă o gamă variată de proceduri chirurgicale, inclusiv extracții dentare, proceduri de conservare a dinților, tratamente chirurgicale ale bolilor parodontale și intervenții pentru rezolvarea diferitelor probleme ale țesuturilor orale.
Chirurgia dentară alveolară permite rezolvarea unor probleme complicate ce au ca punct de plecare sistemul dento-maxilar: granuloame, chisturi maxilare, molarii de minte incluşi sau semiincluşi, caninii incluşi, extracţii dentare dificile, abcese cu punct de plecare dentar, tratament chirurgical protetic, tumori benigne, chirurgia parodontală, adiţii osoase, sinus lift etc.
Chirurgie dentară București: chirurgia maxilo-facială
Chirurgia maxilo-facială este o specialitate chirurgicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor, traumelor și anomaliilor care afectează regiunile maxilare (maxilarul superior) și mandibulare (mandibula sau maxilarul inferior), precum și structurile faciale învecinate.
Chirurgia maxilo-facială acoperă o gamă largă de intervenții chirurgicale, inclusiv cele pentru corectarea deformităților faciale, tratarea leziunilor traumatice și rezolvarea problemelor dentare și ale articulației temporomandibulare.
Implică intervenţii cu o amploare mai mare, cum ar fi fracturi în regiunea oro-maxilo-facială, tumori, supuraţii, etc. Aceste intervenţii chirurgicale dentare necesită spitalizare şi o supraveghere atentă. La clinicile noastre de chirurgie dentară Qmed din București, sectorul 4, te așteaptă o echipă de medici stomatologi cu experiență vastă în chirurgie oro-maxilo-facială și implantologie.
Proceduri de chirurgie dentară în clinicile Qmed București și Popești Leordeni:
- Extracţia dentară nechirurgicală – dinte de lapte sau fragmente dentare
Extracția dentară nechirurgicală se referă la îndepărtarea dinților sau a fragmentelor dentare fără a necesita intervenții chirurgicale majore. Acest procedeu este adesea folosit în cazul dinților de lapte sau a fragmentelor dentare care nu au atins încă nivelul de maturitate și nu au rădăcini complet dezvoltate.
- Extracţia dentară chirurgicală – dinte erupt, încastrat, erup parţial sau neerupt
Extracția dentară chirurgicală este o procedură mai complexă decât extracția nechirurgicală și este necesară atunci când un dinte nu poate fi îndepărtat cu ușurință folosind instrumentele tradiționale. Există mai multe situații în care poate fi necesară extracția chirurgicală a unui dinte, cum ar fi în cazul dinților erupti, incastrati, erupți parțial sau neerupți.
- Chirurgie dentară în scop protetic
Chirurgia dentară în scop protetic include mai multe proceduri menite să pregătească și să optimizeze mediul oral pentru viitoarele proteze dentare sau pentru îmbunătățirea suportului și alinierii dinților: alveolectomie, alveoplastie, excizie şi repoziţionare ţesut.
- Marsupializarea chistului în cavitatea bucală
Marsupializarea reprezintă o procedură de chirurgie dentară prin care se creează o deschidere sau o fistulă în pereții unui chist, astfel încât acesta să poată drena în mod controlat în cavitatea bucală. Această procedură este adesea folosită în tratarea chisturilor mici sau cavităților umplute cu lichid în interiorul cavității bucale.
- Expunerea chirurgicală a unui dinte neerupt
Expunerea chirurgicală a unui dinte neerupt, cunoscută și sub denumirea de expunere dentară, este o procedură utilizată pentru a facilita erupția unui dinte care nu a ieșit natural prin gingie. Această intervenție de chirurgie dentară este adesea necesară în cazul dinților permanenți care nu au reușit să iasă din os și să erupă în mod normal.
- Repoziţionarea chirurgicală a unui dinte neerupt
Repoziționarea unui dinte neerupt implică relocarea sau ghidarea unui dinte care nu a erupt în poziția corectă în cavitatea bucală. Această intervenție de chirurgie dentară poate fi necesară în cazul în care dinții permanenți nu au reușit să erupă în mod natural și au rămas blocați în os sau gingie.
- Repoziţionarea şi imobilizarea unui dinte luxat
Luxația dentară se referă la mișcarea anormală sau la deplasarea unui dinte din poziția sa normală în alveolă (osul maxilarului sau al mandibulei). Repoziționarea și imobilizarea sunt intervenții de chirurgie dentară esențiale în tratamentul unui dinte luxat.
- Replantarea şi imobilizarea dintelui
Replantarea dentară și imobilizarea sunt proceduri utilizate în tratamentul dentar în cazul în care un dinte a fost complet sau parțial scos din alveolă. Replantarea se referă la reintroducerea dintelui în aveolă, iar imobilizarea constă în stabilizarea dintelui pentru a permite vindecarea. Aceste intervenții de chirurgie dentară sunt de obicei necesare în cazul unui traumatism dentar sau a unei extracții accidentale.
- Transplantarea dentară sau mugure dentar
Transplantarea dentară și transplantarea de muguri dentari sunt două proceduri de chirurgie dentară utilizate în tratamentul dentar.
- Chirurgie adiţională efectuată în timpul chirurgiei dento-alveolare
Chirurgia dento-alveolară se referă la intervenții chirurgicale care vizează dinții și alveolele (cavitatea în os în care sunt încorporați dinții). În timpul procedurilor de chirurgie dentară alveolară, pot fi efectuate și intervenții adiționale pentru a rezolva probleme suplimentare sau pentru a maximiza rezultatele tratamentului.
- Incizia şi drenajul unui abces sau chist în cavitatea bucală
Incizia și drenajul unui abces sau chist în cavitatea bucală sunt proceduri chirurgicale efectuate pentru a elimina acumularea de puroi sau lichid infectat dintr-un abces sau chist. Această intervenție de chirurgie dentară este necesară pentru a trata infecțiile și a preveni răspândirea acestora către alte zone ale cavității bucale sau ale corpului.
- Frenectomie
Frenectomia este o procedură chirurgicală dentară care implică îndepărtarea sau modificarea unui fren (o bandă de țesut care limitează mișcarea sau fixează o parte a corpului). Există două tipuri principale de frenectomie în contextul dentar și oral: frenectomia linguală, frenectomia bucală.
- Sutură de trunchi nervos în cadrul unei intervenţii dentare
Frenectomia este o procedură chirurgicală dentară care implică îndepărtarea sau modificarea unui fren (o bandă de țesut care limitează mișcarea sau fixează o parte a corpului). Există două tipuri principale de frenectomie în contextul dentar și oral: frenectomia linguală, frenectomia bucală.
- Sutura intraorală
Sutura intraorală se referă la procedura de suturare sau înșurubare a țesuturilor moi în interiorul cavității bucale. Aceasta este o tehnică comună utilizată în chirurgia orală, stomatologie și alte intervenții care implică manipularea țesuturilor din interiorul gurii.
- Tratamentul de urgenţă în fracturile maxilo-mandibulare
Fracturile maxilo-mandibulare reprezintă fracturi ale maxilarului (osul superior al feței) și mandibulei (osul inferior al feței). Acestea pot apărea în urma unor accidente, lovituri sau alte traume faciale severe. Tratamentul de urgență pentru fracturile maxilo-mandibulare este crucial pentru gestionarea disconfortului, prevenirea complicațiilor și începerea procesului de vindecare.
Hai la consult!
Te așteptăm la noi cu un plan plan de tratament personalizat conceput special pentru tine.