Aparate dentare Safir

Plăcut la purtare, principalul motiv pentru alegerea aparatului dentar Safir este cel estetic: este aproape invizibil, chiar dacă brackeţii se ataşează pe faţa dinţilor.

Qmed – clinici de ortodonție București și Popești Leordeni

Solicită o programare
Aparat dentar safir QMed

Aparat dentar fix cu bracket SAFIR

Aparatul dentar din safir este o soluţie modernă, foarte avantajoasă, de îndreptare a dinţilor, în scopul ameliorării unei fizionomii care nemulţumeşte. Poate fi folosit şi în tratamentul unei ocluzii deficitare, care provoacă disconfort sau chiar durere.

La fel de rezistent ca şi aparatul metalic, brackeţii din safir prezintă pe spatele lor microgranule de zirconiu, care formează goluri extrem de mici în care pătrunde compozitul dentar şi astfel se creează o ”dublă fuziune”, atât chimică, dar şi mecanică, graţie microretenţiilor oferite de oxidul de zirconiu. Acest lucru îi conferă aparatului din safir capacitatea de a se fixa extrem de puternic pe dinte, astfel încât să suporte forţele necesare unui tratament ortodontic oricât de dificil.

Aparatul ortodontic din safir este plăcut la purtare, având muchii rotunjite, obţinute prin frezare cu ajutorul unor discuri cu diamant.

Chiar dacă se ”lipeşte” pe faţa dinţilor, aparatul dentar Safir este aproape invizibil datorită proprietăţilor optice ale acestui mineral, din clasa oxizilor de aluminiu. Safirul natural, poate avea nuanţe de la roşu (rubin), la galben sau albastru, fiind folosit la realizarea bijuteriilor.

Bracketul de safir se cimentează pe smalţul dentar la fel de simplu ca şi cel din metal sau ceramică, cu avantajul major al unei forme ce urmăreşte perfect anatomia dinţilor şi se potriveşte fiecărui grup de dinţi în parte. De aceea, medicul ortodont poate manevra mai uşor aceste piese delicate, le poate potrivi mai rapid pe fiecare dinte şi astfel se reduce considerabil timpul petrecut pe scaunul stomatologic.

Aparat dentar safir QMed

Avantajele aparatelor dentare Safir

 • mult mai confortabile pentru pacienţii care au nevoie de un tratament ortodontic de lungă durată;
 • safirul ajută la prevenirea cariilor;
 • mult mai estetic decât celelalte tipuri de aparate fixe din metal şi ceramică;
 • materialele folosite sunt de cea mai înaltă calitate;
 • igiena orală se efectuează cu uşurinţă;
 • dinţii nu vor rămâne pătaţi şi nu îşi modifică culoarea până la finalul tratamentului.

Dezavantaje

 • un preţ ridicat faţă de aparatul dentar metalic şi de aparatul dentar ceramic

Recomandări

 • evitarea alimentelor dure şi lipicioase care pot dezlipi bracketul, prelungind perioada tratamentului (pop-corn, pâine toast, alune, migdale, măsline cu sâmburi, etc.);
 • evitarea muşcării direct din aliment, în special din fructe; se recomandă tăierea acestora;
 • periajul se face după fiecare masă; mix între spălarea cu periuţa obişnuită (manuală şi electrică) şi periuţa interdentară, care va fi introdusă pe sub arcul ortodontic;
 • administrarea de medicament analgezic la care pacientul nu este alergic pentru îndepărtarea durerilor dentare ce apar în primele zile de la instalarea aparatului;
 • prezentarea în mod obligatoriu la medicul ortodont pentru consultaţii periodice
 • respectarea cu strictețe a indicaţiilor medicului.

Aparate dentare - clinicile de ortodonție Qmed din București și Popești Leordeni

Cu ajutorul aparatelor dentare, anomaliile dinților pot fi corectate.

La clinicile de ortodonție Qmed din București și Popești Leordeni putem rezolva probleme de estetică dentară sau de funcționalitate: mușcătură sau poziționare a dinților. Te așteptăm la cea mai apropiată clinică de ortodonție Qmed, cu un plan de tratament personalizat, conceput special pentru tine!

Hai la consult!

Te așteptăm la noi cu un plan plan de tratament personalizat conceput special pentru tine.

Programează-te!