Tratamentul ortodontic pentru copii va fi exact ceea ce tu ca părinte îți dorești să fie şi imprimi copilului că este.

Mintea copilaşilor este ca un burete ce absoarbe foarte bine informaţiile cele mai subtile. Ca o coală de hârtie nescrisă, fără preconcepţii, ce aşteaptă să fie umplută cu informaţii.

Uită de toate prejudecăţile şi temerile tale şi priveşte tratamentul ca pe o aventură. Copilul tău va primi semnalele potrivite şi te va imita.

Durata tratamentului cu aparat dentar

În cadrul unui tratament ortodontic corect realizat, deplasarea dinţilor se face lent, permiţând osului alveolar să se adapteze schimbărilor produse.

Astfel sunt evitate durerile şi forţele prea mari aplicate asupra dinţilor.

În medie, un tratament cu aparat dentar pentru copii durează între 6 luni şi 2 ani, în funcţie de gravitatea problemei ce necesită rezolvare.

Poate părea mult pentru părinte, dar pentru copil timpul trece repede şi pe neobservate.

Aparatul dentar- o corvoadă?

Pentru un adult, poate.

Dar mintea unui copil este ca o coala alba nescrisă, aşteptând cerneala să se imprime în fibrele ei.

Adulţii sunt cei care deţin cheia a ceea ce se imprimă în mintea copilului.

Copilul nu ştie ce este bine şi ce este rău, până când adultul nu îi indică acest lucru. Dacă părinţii îi imprimă în gândire faptul că tratamentul acesta este distractiv şi îi face să arate mai frumos şi mai interesant, aşa va fi.

De multe ori, copiii au deja această impresie, dar părinţii o spulberă, printr-o doză de pesimism.

Să fim optimişti pentru copiii noştri şi să îi învățăm să vadă mereu partea plină a paharului, să ia ce este bun din orice lucru şi situaţie şi să înveţe lecţii valoroase din experienţele lor.

Tratamentul ortodontic pentru copii – o aventură distractivă!

  • Aparatul dentar te face să arăţi urât?

Nici pe departe! Poate pe vremuri… Dar acum, aparatele dentare s-au schimbat mult.

Sunt mai mici, din altfel de materiale, sunt personalizabile, colorate. Fac deliciul copilaşilor, care abia aşteaptă vizita de reglare, pentru schimbarea culorii elasticelor.

  • Aparatul dentar va îndepărta ceilalţi copii?

Nicidecum! Concepţiile s-au schimbat atât de mult, încât acum aparatul dentar este considerat şic, interesant. Adulţii privesc copiii cu aparat dentar ca pe nişte copii curaţi, ai unor părinţi responsabili şi educaţi.

Copiii îşi privesc prietenii care au aparat dentar cu admiraţie, uneori chiar cu invidie.

Copiii mai mici vor admira culorile interesante, iar adolescenţii vor admira ideea de aparat dentar, care te face mult mai interesant şi deosebit.

Închipuiţi-vă că s-a ajuns la stadiul în care există aparate dentare false, de vânzare, pe internet.

  • Aparatul dentar va fi dificil de întreţinut? Totul ţine de modul în care privim lucrurile.

Purtarea aparatului dentar îl va face pe copil mult mai responsabil de sănătatea sa dentară, mult mai informat şi îi va forma reflexul îngrijirii corecte a dinţilor şi a vizitelor regulate la dentist.

Copiii ce astăzi îşi îngrijesc dinţii corect şi ştiu să prevină afecţiunile dentare vor fi adulţii care în viitor nu vor avea probleme majore de sănătate orală şi se vor bucura de un zâmbet frumos până la vârste înaintate.