Stomatologie Pediatrică (Pedodonție)

Obiceiurile sănătoase se formează din copilarie, iar copiii prezintă necesități și probleme dentare diferite față de adulți. Pentru că știm cât de mult contează pentru tine să menții sănătoși dinții copilului tău, la Qmed copiii au parte de atenția noastră specială și de un loc în care să se simtă în largul lor.

Solicită o programare

Stomatologie pentru cei mici

Stomatologia pedriatică are în vedere prevenirea şi tratamentul afecţiunilor specifice dentiţiei temporare şi a dentiţiei permanente la copii/adolescenți. Este îndreptată în special către prevenţia leziunilor carioase prin: igiena alimentaţiei, instructaj de periaj, fluorizări şi sigilări, profilaxia anomaliilor dento-maxilare prin depistarea şi decondiţionarea obiceiurilor vicioase, dar şi tratament de calitate al afecţiunilor existente.

Copiii prezintă necesităţi şi probleme dentare diferite faţă de adulţi, fiind nevoie să fie trataţi de medici specializaţi şi în stomatologia pediatrică, într-o ambianţă caldă, care-i vor face să se simtă în largul lor.

De ce sunt importanti dinții de lapte?

La o primă vedere, dinţii de lapte pot părea lipsiţi de importanţă, dat fiind că oricum vor cădea şi vor face loc dentiţiei permanente. Însă tocmai din acest motiv trebuie să fie sănătoşi: integritatea şi sănătatea unui dinte de lapte asigură sănătatea dintelui permanent care îi va lua locul.

În plus, doar o dentiţie corect aliniată va permite copilului să mestece normal, să beneficieze de o alimentaţie sănătoasă şi de o bună funcţionare a aparatului dento-maxilar.

Sigilare și fluorizare cu scop de prevenție

Sigilarea este o procedură stomatologică simplă şi nedureroasă, prin care se izolează suprafaţa dentară de mediul cavităţii bucale, cu scopul de a preveni formarea cariilor.

Prin fluorizare se suplimentează cantitatea de fluor a dinţilor şi este indicat cu precădere copiilor. Are rolul de a preveni formarea leziunilor carioase şi / sau de a reduce progresia cariilor deja existente.

Hai la consult!

Te așteptăm la noi cu un plan plan de tratament personalizat conceput special pentru tine.

Programează-te!