Microscopie - Endodonție

Sunt persoane care se nasc cu o dantură impecabilă și altele care au nevoie de ceva mai mult ajutor. Tratamentul endodontic realizat cu ajutorul microscopului dentar ajută la păstrarea dinților naturali pentru o perioadă cât mai îndelungată.

Solicită o programare

Endodonția se referă la tehnicile de prevenire, diagnosticare și mai ales de tratament al afecțiunilor privind țesutul moale aflat în interiorul dintelui.

Tratamentul endodontic implică o serie de proceduri create pentru a menţine starea de sănătate a interiorului dintelui constituită din vase de sânge şi nervi. În general, tratamentul endodontic presupune îndepărtarea ţesuturilor inflamate sau necrozate, precum şi eliminarea resturilor organice din canalele radiculare, pentru ca apoi acestea să poată fi obturate cu materiale biocompatibile.

Procedurile endodontice în clinicile Qmed:

  • Tratament pulpar: coafaj direct şi indirect, pulpotomie, prepararea mecanochimică a canalului radicular, obturaţie de canal, extirparea pulpei
  • Chirurgie apicală: chiuretaj periapical, rezecţie apicală, obturaţie de canal retrogradă, sigilarea perforaţiei radiculare, tratamentul resorbţiei radiculare, separarea radiculară
  • Tratament şi retratament endodontic
  • Apexificare / Recalcificare
  • Albirea dinţilor trataţi endodontic
  • Amputaţie radiculară
  • Hemisecţie
Endodontie QMed

Claritate și precizie

În clinicile noastre tratamentul endodontic poate fi asistat de microscop, care permite efectuarea intervenţilor având în permanenţă un control vizual direct, factor decisiv în asigurarea succesului.

Cu ajutorul microscopului operator, medicul va putea observa chiar şi cele mai mici detalii atât la nivelul suprafeţei dintelui cât şi la nivelul spaţiului din interiorul dintelui. Astfel, în urma analizării unor particularităţi imposibil de sesizat cu ochiul liber, se va putea stabili un diagnostic precis şi un plan de tratament adecvat.

În plus, economisești timp şi bani, pentru că durata tratamentului este mai mică, iar rezultatul este mult mai sigur pe termen lung.

Tratamente de canal, sub lupa microscopului

Microscopul dentar poate fi utilizat în aproape toate procedurile stomatologice, dar indicaţia principală o constituie endodonţia (tratamentele de canal). În cadrul endodonţiei, localizarea orificiilor poate fi uşor detectată, iar eventualele incidente operatorii nedorite (cum ar fi perforaţiile) pot fi mult mai uşor prevenite. Totuşi, dacă apar incidente precum realizarea de perforaţii sau fracturarea de instrumente endodontice în canale, acestea pot fi mai ușor abordate şi rezolvate având la dispoziţie tehnologii de mărire şi iluminare de tipul lupelor şi microscopului endodontic dentar.

Un tratament de canal bine făcut poate reda funcţionalitatea dinţilor pacientului şi, cu o îngrijire adecvată, poate preveni eventuale complicaţii viitoare. Realizată sub microscop, o obturaţie de canal poate fi făcută într-o singură şedinţă, lăsându-ţi mai mult timp pentru alte lucruri care contează pentru tine.

Hai la consult!

Te așteptăm la noi cu un plan plan de tratament personalizat conceput special pentru tine.

Programează-te!