Lucrări dentare din zirconiu - coroane și proteze dentare

Lucrările dentare din zirconiu au câteva avantaje semnificative în comparație cu alte materiale, precum: estetica superioară, biocompatibilitatea sau rezistența ridicată la fracturare.

Solicită o programare

Clinicile stomatologice Qmed din București – sector 4 și Popești Leordeni oferă servicii de estetică dentară și lucrări protetice dentare de înaltă calitate. Indiferent de nevoile dumneavoastră dentare, puteți avea încredere în clinicile Qmed pentru a va ajuta sa obtineți un zâmbet frumos și sănătos.

La clinicile de stomatologie Qmed, lucrările de estetică dentară sunt aplicate pentru a ușura suferința pacientului şi pentru a obţine cele mai bune rezultate pe termen lung.

Lucrări protetice dentare din zirconiu - proteze dentare și coroane dentare din zirconiu

Zirconiul este un material ceramic de culoare albă, care se prezintă sub formă de blocuri de diverse forme sau mărimi și care a revoluţionat stomatologia datorită proprietăţilor sale excepţionale:

  • este cel mai rezistent material folosit în stomatologie până la această oră
  • lucrările dentare pe bază de zirconiu au o estetică dentară deosebită, de culoare albă cu o transluciditate caracteristică, pentru că nu conţin niciun fel de metal
  • extrem de biotolerabil, zirconiul dentar nu are efect alergic şi, nefiind metal, nu corodează
  • executate cu sisteme computerizate, lucrările din zirconiu sunt de o precizie desăvârşită

Tipuri de lucrări protetice dentare din zirconiu. Clinicile Qmed București, sector 4

  • scheletul de susţinere al lucrărilor ceramice – aproape orice tip de lucrare protetică dentară poate fi construită din ceramică pe suport de zirconiu; structurile sunt extrem de rezistente şi durabile iar estetica dentară a unor asemenea restaurări este deosebită
  • lucrări protetice dentare integral din zirconiu – legătura care se formează între zirconiu şi ceramică nu este foarte puternică, coroanele dentare sau punţile dentare pot fi construite în întregime din zirconiu fără strat de ceramică deasupra;
  • lucrări protetice de zirconiu pe implanturi dentare – în mod normal, implanturile dentare sunt fabricate din titan; uneori, bontul artificial al implantului poate fi confecţionat din zirconiu pentru a obţine cele mai bune rezultate estetice, se recomandă ca peste implanturile dentare din zirconiu să se execute lucrări protetice tot pe bază de zirconiu
  • implanturi dentare integral de zirconiu – în anul 2011 a fost lansat pe piaţă primul implant integral din zirconiu

Lucrările dentare din zirconiu au câteva avantaje semnificative în comparație cu alte materiale, precum metalul sau ceramica. Zirconiul dentar este un material ceramic avansat, cunoscut și sub numele de oxid de zirconiu sau dioxid de zirconiu. Acesta a devenit din ce în ce mai popular în stomatologie datorită proprietăților sale impresionante.

Iată câteva dintre avantajele lucrărilor dentare din zirconiu: estetica superioară, biocompatibilitatea sau rezistența ridicată la fracturare, lipsa conducției termice, este foarte bun pentru persoanele cu bruxism (obiceiul de a scrâșni dinții), lucrările din zirconiu pot fi realizate cu o prelucrare mai puțin invazivă a dinților, în comparație cu lucrările metalice.


Hai la consult!

Te așteptăm la noi cu un plan plan de tratament personalizat conceput special pentru tine.

Programează-te!