Încrustaţii dentare: inlay, onlay, overlay

Încrustaţiile dentare protejază structura dintelui și îi cresc longevitatea funcţională, restaurează zonele cariate sau deteriorate, consolidează dinții deteriorați și protejează dinții slăbiți.

Solicită o programare

Clinicile Qmed din București – sector 4 și Popești Leordeni oferă servicii de estetică dentară și lucrări protetice dentare de înaltă calitate. Indiferent de nevoile dumneavoastră dentare, puteți avea încredere în clinicile de estetică dentară Qmed din București, sectorul 4 și Popești Leordeni, vă ajutăm să obtineți un zâmbet frumos și sănătos.

În cadrul clinicilor de stomatologie Qmed, lucrările de estetică dentară sunt aplicate pentru a ușura suferința pacientului şi pentru a obţine cele mai bune rezultate pe termen lung.

Încrustaţii dentare: inlay, onlay, overlay

Pot fi utilizate adesea în locul plombelor dentare tradiţionale, pentru tratarea cariilor dentare sau a deteriorărilor structurale similare. Aceste restaurări sunt benefice atât din punct de vedere estetic cât şi funcţional.

În timp ce plombele dentare sunt confecţionate direct în cavitatea dintelui în cadrul unei vizite stomatologice, inlay-urile şi onlay-urile sunt fabricate  într-un laborator dentar, înainte să fie ajustate şi lipite pe dintele deteriorat de către medicul stomatolog.

În anumite cazuri, incrustațiile dentare sunt o alternativă conservatoare la coroanele dentare cu acoperire totală. Cunoscute şi sub numele de “plombe indirecte” sau “încrustaţii”, inlay-urile şi onlay-urile oferă o soluţie reparatorie bine fixată, mai rezistentă şi cu durabilitate mai mare decât plombele din răşini compozite pentru cariile dentare sau problemele similare.

Avantajele încrustaţiilor dentare

  • Menţin o suprafaţă cât mai mare de dinte sănătos. De aceea, sunt o alegere excelentă în situaţii de carie minimă spre moderată a dinţilor, oferind o alternativă excelentă la coroanele dentare cu acoperire totală.
  • Pastrează culoarea dinţilor. Inlay-urile şi onlay-urile nu sunt supuse colorării în timp, așa cum se întâmplă adesea cu plombele din răşini compozite.
  • Protejază structura dintelui și îi crește longevitatea funcţională prin menținerea unei porţiuni maxime din structura sănătoasă a dintelui, în timp ce restaurează zonele cariate sau deteriorate.
  • Curăţarea facilă a dinţilor. Ajustajul este tăiat pe margini, iar pregătirea este minimă. Dintele poate fi mai uşor de curăţat decât în cazul alternativelor cu acoperire totală precum coroanele dentare.
  • Plombele dentare compozite se pot contracta de-a lungul timpului permiţând infiltrarea cu microbi şi reapariţia cariei în timp ce la inlay-uri şi onlay-uri nu se întamplă acest lucru.
  • Soluţionarea cariilor în spaţii strâmte. Dacă aveţi o carie între dinţi, inlay-urile sunt mai potrivite pentru sigilarea dinţilor şi pentru a ţine bacteriile la distanţă.
  • Rezistenţă şi stabilitate. Inlay-urile şi onlay-urile sunt soluţii de restaurare extrem de stabile pentru tratamentul cariilor dentare care pot consolida un dinte deteriorat pentru mai mult de 15 ani.
  • Protejarea dintelui slăbit. Un onlay poate proteja zonele slăbite ale dintelui printr-o procedură care nu necesită remodelarea completă a dintelui.

Hai la consult!

Te așteptăm la noi cu un plan plan de tratament personalizat conceput special pentru tine.

Programează-te!