Sănătatea dinţilor şi a gingiilor poate afecta frecvenţa necesităţii vizitei la medicul stomatolog pentru curăţare, verificare sau pentru un tratament extensiv. Anumite persoane, care se îngrijesc cu adevărat de dinţii lor prin periaj regulat şi folosirea aţei dentare pot vizita dentistul o dată pe an. Recomandarea pentru majoritatea oamenilor este să viziteze un cabinet stomatologic de două sau mai multe ori pe an. Iată câteva indicaţii.

Pacienţii cu nivel sporit de risc trebuie să viziteze dentistul mai des

Unele persoane prezintă un risc sporit de dezvoltare a cariilor sau afecţiuni ale gingiilor. Verificările periodice pot permite medicului stomatolog să identifice problemele din timp şi să le trateze cu uşurinţă. Dacă vă aflaţi într-una din aceste caterogii, este posibil să aveţi nevoie de medicul dentist de trei până la patru ori pe an:

  • Femeile însărcinate
  • Diabeticii
  • Fumătorii
  • Pacienţii cu afecţiuni gingivale curente
  • Persoanele afectate de placa bacteriană
  • Persoanele cu carii
  • Persoanele cu un sistem imunitar slăbit, predispuse la infecţii bacteriene
  • Vârsta poate fi un factor

Frecvenţa vizitelor dumneavoastră în cabinetul medical se poate schimba pe parcursul vieţii. Chiar dacă vă bucuraţi de dinţi sănătoşi şi gingii ca ale unui copil, problemele se pot dezvolta pe măsură ce îmbătrâniţi şi pot necesita vizite mai frecvente.

Stresul sau boala pot provoca modificări ale sănătăţii orale. Medicul stomatolog vă poate ajuta să vă adaptaţi la aceste schimbări şi la eliminarea infecţiilor, însă acest lucru poate necesita întâlniri mai frecvente.

Ascultaţi sfatul medicului stomatolog

Fiecare persoană este diferită şi poate necesita diferite niveluri de îngrijire dentară. Dentistul este cel mai bun ghid pentru a va informa cât de frecvent trebuie să efectuaţi un control sau un tratament. Dacă aveţi mai multe vizite consecutive fără carii sau alte probleme, acesta poate recomanda o perioadă mai lungă de timp între verificări sau curăţări.

Dacă sunteţi în căutarea unui dentist de încredere în Bucureşti, contactaţi echipa de la QMed astăzi.