Albirea dentară a devenit una dintre cele mai populare proceduri cosmetice în domeniul stomatologiei. Mulți pacienți își doresc un zâmbet mai alb și mai strălucitor, iar albirea dentară oferă o soluție rapidă și eficientă. În acest articol, vom prezenta în detaliu tot ce trebuie să știți despre albirea dentară, inclusiv costuri, opțiuni disponibile în București, riscuri și avantaje.

Ce Este Albirea Dentară?

Albirea dentară este un procedeu cosmetic care implică utilizarea de substanțe chimice pentru a îndepărta petele și a decolora dinții, oferindu-le un aspect mai alb și mai curat. Există mai multe metode de albire dentară, de la tratamente profesionale efectuate în cabinetul stomatologic, la produse de albire pe care le puteți folosi acasă.

Tipuri de Albire Dentară

Albire Dentară Profesională

 1. Albirea în Cabinet: Acesta este cel mai rapid și eficient mod de a obține dinți mai albi. Procedura este realizată de un medic stomatolog și implică aplicarea unui gel pe bază de peroxid de hidrogen pe dinți, care este apoi activat cu ajutorul unei lămpi speciale.
 2. Albire cu Laser: Similară cu albirea în cabinet, această metodă folosește un laser pentru a accelera procesul de albire. Este considerată una dintre cele mai eficiente metode, dar și una dintre cele mai scumpe.
 3. Albire Internă: Acest tip de albire este utilizat pentru dinții care au fost tratați endodontic (tratament de canal). Gelul de albire este plasat în interiorul dintelui, iar procedura poate necesita mai multe ședințe.

Albire Dentară la Domiciliu

 1. Tratamente Profesionale pentru Acasă: Medicul stomatolog vă poate oferi un kit de albire pe care să îl folosiți acasă. Acesta include gutiere personalizate și un gel de albire. Procesul durează câteva  zile sau chiar săptămâni, dar rezultatele sunt durabile.
 2. Produse de Albire din Comerț: Acestea includ paste de dinți, benzi de albire și geluri disponibile fără prescripție medicală. Deși mai accesibile ca preț, rezultatele nu sunt la fel de spectaculoase.

Preturi pentru Albirea Dentară

Când vine vorba de albire dentară preț, costurile pot varia considerabil în funcție de metoda aleasă și de locația clinicii. În București, prețurile pentru albirea dentară profesională pot varia între 800 și 2500 RON, în funcție de complexitatea procedurii și de tehnologia utilizată.

Prețuri și Proceduri la Clinicile Qmed

Dacă sunteți interesat de albirea dentară la clinicile Qmed, vă puteți bucura de prețuri cu adevărat competitive:

 1. Albire la domiciliu „take home”: Include două gutiere și materialul de albire – 800 RON. Acesta se desfasoara acasa cu urmarire de catre medicul stomatolog prin controale seriate???/
 2. Tratament albire lampa Zoom: 1600 RON. Lampa ZOOM este tehnologie moderna care acelereaza albirea dintilor.Acestia isi pot modifica nuanta cu pina la 10 nuante intr-o singura sedinta cel mult doua. Avantajul acestei albiri este ca actiunea este minimala la nibelul smaltului si sensibilitatea dentara aproape inexistenta.Timpul expunerii dintilor la lampa zoom care actioneaza asupra substantei de albire este de 60 min
 3. Albire internă / dinte / 3 ședințe (în cabinet): 450 RON. Dintii devitali prin pirderea hranirii lor naturale prin vasele de sange eliminate o data cu extirparea nervului se deshidrateaza si in timp isi modifica culoarea.O metoda care poate inlocui imbracarea dintelui pentru a asigura refacerea estetica a acestuia este albirea prin interioruil dintelui care se face in mai multe sedinte.

Ideal acesta albitre interna se poate combina si cu o albire exterioara pentru ca rezulatul sa fie maxim.

Este important să aveți o discuție detaliată cu medicul stomatolog pentru a înțelege costurile exacte și pentru a alege cea mai potrivită opțiune pentru dumneavoastră.

Riscuri și Avantaje ale procesului de albire dentară

Avantaje

 1. Îmbunătățirea Aspectului: Albirea dentară poate face zâmbetul mai atractiv, ceea ce poate crește încrederea în sine.
 2. Rezultate Rapide: Procedurile profesionale pot oferi rezultate vizibile într-o singură ședință.
 3. Siguranță: Dacă este efectuată de un profesionist, albirea dentară este o procedură sigură și eficientă.

Riscuri

 1. Sensibilitate Dentară: Unii pacienți pot experimenta o sensibilitate crescută la cald și rece după procedură. Aceasta este, de obicei, temporară.Se poate combate acest efect prin intreruperea de cateva zile a tratmentului cu gutiere sau prin aplicare de geluri cu flor in gutierele de albire  sau prin spalarea cu paste de dinti cu agenti de densibilisare ex sensodyne .In cazurile in care sensibilitatea dentara apare dupa albirea cu lampa Zoom -foarte rar-se poate folosi pastele de dinti adecvate si aplicare de geluri cu flor direct pe dinti.

Este foarte importanta comunicare cu stomatologul de-alungul intregului proces de albire.

 1. Iritație Gingivală: Gelurile de albire pot irita gingiile dacă nu sunt aplicate corect.De aceea trebuie sa urmarim ca materialul sa nu ajunga pe gingie sau daca avem un exces de material sa il inlaturam imediat cu ajutorul unui betisor de vata  ureche atunci cand albirea se face acasa.
 2. Rezultate Inconstante: În funcție de cauza decolorării, rezultatele pot varia. Petele cauzate de medicamente, de exemplu, pot fi mai greu de îndepărtat, daca nu chiar imposibil.De aceea este bine sa va sfatuiti cu stomatologul dumneavostra care este cea mai buna metoda pentru ca dumneavostra sa aveti dinti mai albi- albirea sau fatetele dentare.

Precauții

 • Consultați întotdeauna un medic stomatolog înainte de a începe orice tratament de albire.
 • Evitați alimentele și băuturile care pot păta dinții, cum ar fi cafeaua, ceaiul și vinul roșu.
 • Mențineți o igienă orală bună pentru a prelungi rezultatele tratamentului de albire.

Albirea dentară poate oferi un zâmbet mai alb și mai strălucitor, dar este important să înțelegeți toate aspectele implicate, de la costuri la riscuri. În București, aveți acces la numeroase opțiuni profesionale care pot oferi rezultate excelente.

Clinicile Qmed sunt o opțiune excelentă, oferind diverse metode de albire dentară la prețuri competitive. Consultați întotdeauna un medic stomatolog pentru a alege cea mai potrivită metodă pentru dumneavoastră și pentru a asigura un tratament sigur și eficient.

Indiferent de metoda aleasă, un zâmbet mai alb vă poate îmbunătăți considerabil aspectul și încrederea în sine!