Pentru părinți, zâmbetul copilului este o adevărată comoară, care merită să fie protejată și îngrijită cu cea mai mare atenție. Cariile dentare pot fi o experiență dureroasă și neplăcută pentru copii, afectându-le confortul și încrederea în propria lor dantură. În acest sens, sigilarea dinților este o opțiune esențială pentru a avea grijă de sănătatea orală și pentru a oferi celui mic un zâmbet sănătos și fericit.

Dar ce înseamnă de fapt sigilarea dintilor și când se recomandă vom afla în acest articol.

Ce înseamnă sigilarea dinților?

Sigilarea dinților este un proces simplu și lipsit de durere, prin care se aplică un strat subțire de material pe suprafața dintelui. Acest strat acționează ca o barieră protectoare împotriva bacteriilor și a alimentelor care ar putea cauza carii dentare.

Conform studiilor, sigilarea dentară scade cu până la 80% riscul de apariție a cariilor în rândul copiilor.

Sigilarea dinților de lapte

Deși mulți părinți se întreabă dacă merită să sigileze dinții de lapte ai copiilor, este important de menționat că acești dinți temporari joacă un rol esențial în dezvoltarea ulterioară a danturii permanente. Sigilarea dinților poate oferi protecție suplimentară împotriva cariilor, contribuind, astfel, la menținerea unei igiene dentare sănătoase, încă din copilărie.

O investiție în sănătatea durabilă a copilului

Sigilarea dinților nu este doar o soluție temporară – este o investiție în sănătatea durabilă a celui mic. Prin protejarea molarilor permanenți de la o vârstă fragedă, se reduce semnificativ riscul problemelor dentare pe termen lung.

Un proces simplu, nedureros

Mulți părinți se tem de procedurile stomatologice pentru copii, însă sigilarea dintilor este un proces simplu și nedureros, care se realizează rapid în cabinetul stomatologic. Cel mic nu va simți niciun fel de disconfort pentru că la clinicile stomatologice Qmed, procedura este una prietenoasă.

Nu subestimați importanța dinților temporari! Sigilarea dinților de lapte poate oferi o protecție importantă împotriva cariilor și poate contribui la menținerea unei igiene orale sănătoase încă din copilărie. Cu cât începeți mai devreme să protejați dinții copilului vostru, cu atât mai bine pentru sănătatea viitoare a zâmbetului lui.

Sigilarea dinților Pro si Contra

Avantaje

  • Prevenție eficientă împotriva cariilor: Sigilarea reduce semnificativ riscul de carii dentare pe suprafața tratată.
  • Proces nedureros si non-invaziv: Procedura este rapidă, lipsită de durere și non-invazivă.
  • Economisirea timpului și a costurilor: Investiția în sigilarea dinților poate reduce nevoia de intervenții costisitoare pe viitor.

Dezavantaje:

  • Posibile re-sigilări: Sigilarea poate necesita reaplicare în timp, având în vedere că materialul se poate deteriora.
  • Nu oferă protecție totală: Sigilarea protejează doar suprafețele tratate, astfel că alte zone ale dintelui pot fi în continuare vulnerabile în fața cariilor.

Pachet Zâmbet Sănătos

Pentru că sigilarea dinților la copii este o măsură preventivă simplă și eficientă, care poate oferi beneficii semnificative în ceea ce privește sănătatea orală a celor mici, în cadrul clinicilor Qmed, am ales să oferim pacienților noștri Pachetul Zâmbet Sănătos – O consultație pentru toți membrii familiei, o igienizare (detartraj + periaj), plombă si o sigilare pentru cel mic. Pachetul este redus la 700 lei.

Click aici și programează-te! Oferta este valabilă până pe data de 22 februarie 2024.

Nu ezita să discuți cu un dentist pentru a afla mai multe despre ce presupune stomatologia pediatrică pentru a lua cea mai bună decizie în interesul sănătății dentare a copilului tău.

Nu lăsa teama de dentist să te împiedice să alegi ce este mai bun pentru zâmbetul lui!