Există foarte multe persoane cărora le este frică să meargă la stomatolog sau pur şi simplu urăsc să facă acest lucru. Însă, problema  nu este la aceste persoane, nici la doctori, ci la ustensilele pe care le utilizează medicii asupra pacienţilor. Majoritatea pacienţilor, după ce văd aceste ustensile şi aparate, sunt temători, devenind pesimişti şi neîncrezători în medicii stomatologi.

Prin urmare, nici nu ne mirăm că sunt atât de multe persoane care evită să meargă la medicul dentist sau amână foarte mult acest lucru, chiar şi un simplu control. Cu toate acestea, medicii de la cabinetele stomatologice Qmed București încearcă să rezolve problemele dentare ale pacienţilor, şi să îi facă să se simtă cât mai bine, scăpându-i de dureri, neplăceri şi angoasa creată de aparatura medicală.

În aceste situaţii, un avantaj îl constituie şi tehnologia pe care o avem. Medicii stomatologi de la clincile Qmed București folosesc ustensile şi aparate de ultimă generaţie, astfel încât vizita la medicul stomatolog să fie o experienţă plăcută atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari.

Temerile pot apărea chiar şi din primii ani de viaţă. În mod nejustificat acestea pot fi “împrumutate” de la cei din jur chiar şi înainte de a ajunge pentru prima dată la medicul dentist. În aceste situaţii chiar şi celor mai maturi dintre noi, aproape orice intervenţie stomatologică se poate transforma într-un chin.

De ce apare frica de dentist? Motive pentru care pacienţilor le este frică de stomatolog.

  • Durerea:  “O să mă doară?” Aceasta este întrebarea cea mai des pusă de către pacienţi atunci când intră în cabinetul stomatologic. Orice persoană urăşte durerea, iar acesta este principalul motiv pentru care pacienţii se feresc  sau amână să meargă la doctor. Amânarea acestei vizite poate duce la probleme mult mai mari şi dureri insuportabile.

Din fericire, stomatologia modernă pe care o avem în Clinicile QMed este mult mai uşor de suportat de către pacienţii noştri.

  • Acele: Una dintre temerile pacienţilor sunt acele. Această temere este întâlnită mai des la copii decât la adulţi. În acest caz, medicii noştri specialişti în pedodonţie sunt pregătiţi şi ştiu cum să le explice copiilor pe înţelesul lor, putând astfel realiza unele proceduri minim invazive, fără anestezie.
  • Sunetele aparatelor şi mirosurile specifice cabinetelor dentare: Atunci când pacienţilor le este teamă, simţurile devin mult mai ascuţite şi accentuate. Astfel, sunetele produse de instrumente şi aparatele cu care lucrează medicii, dar şi mirosul produselor antiseptice amplifică şi mai tare frica pacienţilor.
  • Experienţele neplăcute avute la alte cabinete stomatologice şi la alţi medici nepregătiţi, devin motive pentru care pacienţii evită să mai vină la doctor, chiar şi pentru un simplu consult. Din fericire pentru pacineţii ce ne trec pragul, Clinica QMed are mulţi medici bine pregătiţi ce folosesc metode moderne şi confortabile.

Oferim soluţii personalizate pentru fiecare pacient în parte, atât din punct de vedere medical, cât şi din punct de vedere financiar. Pentru fiecare dintre noi, sănătatea orală trebuie să fie importantă, asigurându-ne că avem o dantură sănătoasă şi frumoasă. Pentru acest lucru, clinicile stomatologie Qmed din București și Popești Leordeni acoperă toate specialităţile stomatologice, şi vă pune la dispoziţie medici buni, pregătiţi şi prietenoşi, pentru a vă face un consult nedureros şi de folos.

Află mai multe despre îngrijirea dinților, de la medicii clinicilor de stomatologie Qmed București:

Cele mai frecvente 10 mituri despre sănătatea orală

Despre cariile dentare